AVM

Een slechte internetverbinding is een nachtmerrie voor gamers. Daarom zijn ze constant op zoek naar de beste internetontvangst. Om prominent in het vizier van deze gamers te komen, schakelde routerfabrikant AVM (bekend van de FRITZ!Box-routers) Progress Communications in.

Firstlook is een gamefestival waar Nederlandse en Belgische gamers de nieuwste games, gadgets en hardware kunnen bewonderen en uitproberen. Het gemiddelde aantal bezoekers van 25.000 maakte Firstlook de ideale locatie voor AVM om gamers aan te spreken. Maar hoe zorg je ervoor dat gamers bij jouw stand langskomen? Progress Communications ontwikkelde een socialmedia- en contentcampagne om niet alleen standbezoekers te werven, maar ook om een gamersfanbase op Facebook op te bouwen en zo via dat platform sales te genereren.

Retargetten doelgroep

Om een brede groep gamers aan te spreken, produceerden we eerst een clip van dertig seconden over de herkenbare frustraties van slecht internet tijdens het gamen. Onder de gamers die naar het festival zouden gaan, werd de oproep gedaan om langs de AVM-stand te komen. Hier konden ze advies krijgen over het realiseren van de snelst mogelijke internetverbinding.

De kijkers werden geretarget met de tweede video die we produceerden, namelijk een aftermovie van AVM op Firstlook. Ook maakten we een carrouselsalespost voor Facebook met een kortingscode voor de Mediamarkt. Deze post verspreidden we via Facebook-advertising onder de kijkers van beide video’s.

Door te retargetten op kijkers die de video’s tien seconden of langer hadden bekeken, creëerden we een specifiekere doelgroep, met als doel Facebook-gebruikers over te houden die écht interesse zouden hebben in de producten. Dit vergrootte de kans op een conversie, een daadwerkelijke kortingscodeclaim.

Meer dan vijfhonderd standbezoekers en een groot online bereik

Deze aanpak wierp zijn vruchten af: er kwamen meer dan vijfhonderd bezoekers langs op de AVM-stand, waar zo’n honderd consultgesprekken uit voortvloeiden. Online bestond de groep gamers die we konden retargetten uit meer dan 68.000 mensen. Veel mensen tagden vrienden in een totaal van 217 comments, wat resulteerde in een snel groeiend aantal views.

Daarnaast bleek uit de resultaten dat onze content veel mensen aansprak en langere tijd bleef boeien. 35 procent van de gebruikers die de eerste video zagen (175.039 mensen), bleven tien seconden of langer kijken (60.912 mensen). En doordat er niet gesproken werd in de korte gamerclip, was de content inzetbaar voor alle AVM-pagina’s – ook in andere landen.

Maar daar bleef het niet bij. In totaal toonden 433 gebruikers oprechte interesse in de kortingscode door erop te klikken. En ook niet onbelangrijk, met de gehele campagne hebben we het grote hoofddoel van de klant behaald: AVM en vooral de toegevoegde waarde van FRITZ!Box is nu bekender onder gamers. En op die basis kan het bedrijf verder bouwen. Daarnaast was deze manier van marketing voor AVM een first en wordt het binnen de organisatie als succesverhaal gedeeld.

Benieuwd hoe wij via digital marketing awareness, engagement en sales kunnen genereren voor jouw bedrijf, product of dienst? Ga in gesprek met onze marketing-communicatie-consultants!