Van retail naar servervirtualisatie

rookworst

BalaBit introduceert een nieuwe versie van zijn topproduct Shell Control Box. Deze grootzakelijke applicatie voor activiteitenmonitoring beheert privileged toegang tot IT-systemen op afstand, legt activiteiten vast in doorzoekbare, filmachtige audit trails, integreert naadloos met bestaande infrastructuren en is volledig onafhankelijk van clients en servers.”

Dit is de eerste paragraaf van een recent persbericht van BalaBit, een van mijn b2b IT-klanten bij Progress Communications. Ik kan me goed inbeelden dat voor wie niet actief is in de IT-sector, dit evengoed in het Oezbeeks had kunnen staan…

Voor ik namelijk bij Progress Communications aan de slag ging, was ik een aantal jaren actief als pr-consultant bij een ander communicatiebureau. Mijn belangrijkste klant? Albert Heijn België. Ik was dus een stuk vertrouwder met duo-vla en rookworst, dan met servervirtualisatie of opensource-technologieën.

Maar hoewel ik met volle teugen (en happen) genoot van werken voor een merk als Albert Heijn, voelde ik dat het tijd werd voor een complete ommezwaai. IT heeft me altijd gefascineerd, dus toen ik te weten kwam dat Progress Communications België – gespecialiseerd in communicatie voor b2b en b2c IT-bedrijven – een pr-consultant zocht, reageerde ik meteen. Een aantal sollicitatiegesprekken en een rits handtekeningen later was ik een kersvers medewerker.

De voorbije maanden waren geweldig leerzaam. Ik moest me in een hoop klanten inwerken. Ik geef het grif toe: de eerste twee weken had ik standaard een Wikipedia-pagina openstaan om weer de definitie van een of ander begrip op te zoeken.

De basis van communicatie blijft echter gelijk: hoe bereik je je doelgroep, hoe realiseer je kennis bij je doelgroep en hoe verander je gedrag bij je doelgroep? Het veranderen van job geeft het interessante effect dat je met frisse ogen naar een nieuwe sector kijkt, waardoor je je ervaring en vaardigheden op een originele manier kan inzetten.

Hardcore b2b IT-klanten spreken op het eerste gezicht misschien minder aan dan bijvoorbeeld reisoperatoren of producenten van sexy consumer gadgets. Maar als je iets dieper graaft en je je niet laat afschrikken door het jargon, kom je in een geweldig interessante wereld terecht.

Een wereld waarin cutting edge technologieën een reële impact hebben op hoe bedrijven werken. Waarin bijvoorbeeld de twee Belgische oprichters van Kangaroot een bloeiende zaak kunnen uitbouwen en geconsulteerd worden door grote softwaregiganten als HP en Red Hat. Een wereld waarin je als pr-consultant een gerichte impact kunt maken voor je klanten.

En vooral die laatste factor heeft ervoor gezorgd dat ik me de switch nog geen seconde heb betreurd. Als pr-consultant kunnen meedenken met je klant en concrete resultaten behalen, daar doe je het voor.

En winkelen? Dat doe ik nog steeds bij de Albert Heijn.

Meer nieuws