Pon Automotive

23 Gekwalificeerde leads. En twee verkochte Porsche Macans. Dat waren de belangrijkste resultaten van onze influencercampagne voor Pon Automotive, de Nederlandse distributeur voor onder andere Porsche. Het bedrijf schakelde Progress Communications in om de bekendheid van de Porsche Macan onder hun doelgroep te vergroten en aanvragen voor een proefrit te genereren. “De resultaten waren boven verwachting,” zegt Jasper Koek, PR-manager van Pon. Onze aanpak komt bovendien in aanmerking voor een prestigieuze SABRE Award.

Waarom zou je aankopen thuis laten bezorgen als je ze ook kunt ophalen in een Porsche Macan? Om de SUV te promoten, introduceerde Porsche de Marché Macan – een webshop waar bezoekers luxe producten kunnen bestellen. Die ze dan uiteraard zelf kunnen ophalen bij de Porsche-dealer in een beschikbaar gestelde Porsche Macan. Eén keer in de week kregen bezoekers zelfs de kans om het bestelde product in het land van herkomst op te halen. Naar Schotland voor een fles bekroonde gin dus, of naar Duitsland voor een vulpen van massief messing.

 

Influencercampagne

Om bekendheid voor zowel de Marché Macan als de Porsche Macan zelf te genereren, vroeg Pon Progress om hulp. Omdat de webshop een middel was voor Porsche om proefritaanvragen te genereren, kozen we voor een campagne in samenwerking met Lonneke Nooteboom. Zij is een lifestyle- en fashion-influencer met een focus op reizen en luxe en heeft via haar blog StyleMyDay en haar social media een groot bereik onder een relevante doelgroep van vrouwen van 35 jaar en ouder.

Net als de wekelijkse winnaars in de Marché Macan, ging Lonneke in een Porsche Macan op een internationale roadtrip om haar bestelling op te halen. In haar geval een doosje van ’s werelds beste macarons in Parijs. Op Instagram, Facebook en haar blog hield ze haar volgers op de hoogte van haar trip. Mede dankzij bekende Nederlanders die op haar posts reageerden, wist ze met haar verschillende updates een totaalbereik van bijna 780.000 mensen en 17.000 interacties te genereren. De geschatte PR-waarde van de campagne: circa 47.000 euro.

 

Resultaten boven alle verwachtingen

Geen slechte resultaten, al zeggen we het zelf. Nog belangrijker is echter de bijdrage die we met de campagne leverden aan de businessdoelstellingen. Jasper Koek: “We stonden absoluut versteld van het aantal leads dat Progress Communications wist te genereren met de campagne. 23 gekwalificeerde leads lag ver boven alle verwachtingen. Zeker gezien het profiel van de leads, dat precies aansloot bij de doelgroep van de Porsche Macan. Uiteindelijk hebben we zelfs bij de verkoop van twee Porsche Macans attributie toegewezen aan de influencer campagne.”

Onze aanpak viel niet alleen bij Pon Automotive zelf in de smaak, maar werd ook opgemerkt door de vakjury van SABRE EMEA Awards. De campagne komt in aanmerking voor een 2019-award in de categorie Marketing to Women. Met onze Nederlandse PR-strategie voor Boeing  dingen we daarnaast ook mee voor een SABRE Award in de categorie Executive Communications. In 2018 benoemde SABRE de LVT Group, waar Progress Communications onderdeel van is, nog tot Benelux Agency of the Year. Het jaar daarvoor wonnen we ook diverse SABRE Awards, en waren we zelfs het allereerste Nederlandse bureau dat een Global SABRE Award in ontvangst mocht nemen.