Drie voorwaarden voor een succesvolle influencersamenwerking

Er is nauwelijks nog een pr-strategie te bedenken waar influencers geen onderdeel van uitmaken. Het is in ons werk dan ook vaste prik geworden om influencers te zoeken die passen bij de pr-campagnes van onze klanten, of om voor hen influencercampagnes te ontwikkelen. Mijn collega Charise schreef eerder al een blog over waarom zij zo succesvol zijn voor je strategie. Zo levert een samenwerking meetbare resultaten op en zorgt het voor waardevolle, indirecte engagement met je doelgroep. Maar waar moet een influencersamenwerking aan voldoen om zo succesvol mogelijk te zijn? In dit blog deel ik drie voorwaarden.

lees meer

Hoe data jouw verhaal kan vertellen

Door data te verzamelen en te analyseren, krijgen we steeds beter inzicht in verschillende doelgroepen en wat hen zoal bezighoudt. Waar zijn ze in geïnteresseerd? Naar wat voor informatie zoeken ze? Hoe gedragen ze zich? Met dit soort informatie zijn we steeds beter in staat om relevante content op het juiste moment aan de juiste doelgroep aan te bieden.

lees meer

De krant openslaan

Ik start mijn dag het meest ontspannen met het openslaan van een dagblad en een kop dampende koffie. Dat is het begin van mijn werkdag. Ik krijg wel vaak vreemde reacties wanneer ik vertel dat ik onder werktijd de krant lees. Maar wist je dat wetenschappelijk onderzoek onderbouwt dat lezen ontstressend werkt?  Toch lezen Nederlanders

lees meer

Één kans voor een eerste indruk: vier tips voor een goede inwerkperiode

De economie draait op volle toeren. Bedrijven nemen overal nieuwe medewerkers aan om de drukte op te vangen. De arbeidsmarkt gaat zelfs richting oververhitting, zo stellen sommige bronnen. Je mag je als bedrijf gelukkig prijzen als je weer een nieuw talent hebt kunnen aannemen. Maar hoe zorg je ervoor dat een nieuwe medewerker op een efficiënte manier kennis maakt met jouw bedrijf, zich welkom voelt en daardoor ook daadwerkelijk zo snel mogelijk mee draait?

lees meer

PR + marketing = nieuw vakgebied?

De scheidslijn tussen de vakgebieden marketing, PR en adverteren was tot een aantal jaar geleden glashelder. Door de versnippering van het medialandschap en de verstrengeling van bedrijfsreputatie en merkreputatie binnen bedrijven vervagen deze grenzen geleidelijk. Activiteiten binnen PR en marketing lopen steeds meer in elkaar over. Dit heeft tot gevolg dat PR-consultants zich steeds meer bezig gaan houden met marketingactiviteiten en vice versa.

lees meer