Waarom Google Analytics waardevol is voor PR-consultants

Data staat tegenwoordig centraal in veel van de dingen die we doen. Veel van de huidige PR-activiteiten zijn voornamelijk online en digitaal, wat het meten van PR-inspanningen gemakkelijker maakt. Eén van de tools die hier inzicht in geeft is Google Analytics. Hoe kunnen we hier als PR-consultant van profiteren?

lees meer

Geef gehoor aan de vraag van je klanten

Niet alleen de samenleving is gebaat bij luisterende oren, maar ook in het uitoefenen van het communicatievak weegt luisteren zwaarder dan communiceren. Maar hoe zorg je nu dat je als communicatieprofessional écht goed naar je klanten luistert? Er zijn een aantal stappen die je kunt volgen die hierbij helpen.

lees meer

PR in vier seizoenen

Ook seizoenen zijn bepalend voor PR-activiteiten. Als je erover nadenkt zijn er een aantal terugkerende patronen te herkennen per seizoen. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat niet alle content altijd even goed aanslaat, maar juist in bepaalde seizoenen een sterkere impact kan hebben. Seizoenen zijn dan ook geen onbelangrijke factor om in je PR-strategie mee te nemen. Maar wat werkt precies wanneer? Laten we de seizoenen één voor één onder de loep nemen.

lees meer

Hoe je podcasts onderdeel maakt van je mediastrategie

Recent bezocht ik een BNR podcast-inspiratiesessie die me daadwerkelijk inspireerde. De redactionele en commerciële mogelijkheden van podcasts zijn eindeloos en de populariteit ervan neemt voortdurend toe. Maar wat kan een podcast voor jouw bedrijf betekenen? In deze blog deel ik trends, wijd ik uit over het toekomstperspectief van podcasts en vertel ik wat voor mogelijkheden ze bieden.

lees meer

R.I.P PR?

PR loopt ietwat achter op de laatste technologische ontwikkelingen zoals de data revolutie, die op zusterbranches zoals marketing al een grote impact heeft gehad. Maar PR is niet dood. Ik denk dat PR in de toekomst niet meer zal draaien om het creëren van nieuwswaarde, maar juist van meerwaarde.

lees meer

Drie tips voor een succesvolle workation

Vorige maand verruilden we onze kantoren in Amsterdam en Brussel voor een villa in Portugal. Vóór vertrek legden we uit waarom we dit deden. Nu we weer terug zijn op Nederlandse bodem, deel ik vanuit mijn eigen ervaring drie tips om een succesvolle ‘workation’ te plannen.

lees meer

Zo verover je jouw plek in de spotlight: 5 communicatietips

Ook al brengt jouw bedrijf veelbelovende en unieke innovaties, het is in onze snel veranderende digitale wereld moeilijk om kwalitatieve media-aandacht te krijgen én vast te houden. Daarom zet ik vijf communicatietips op een rij om een duurzame plek in de schijnwerpers een stap dichterbij te brengen.

lees meer

3 redenen waarom je moet investeren in collega’s

Je leest steeds meer verhalen over dat je als werkgever moet investeren in je mensen. Of, in de woorden van Richard Branson: “Train people well enough so they can leave, treat them well enough so they don’t want to”. Drie redenen waarom je het best maar wel kunt investeren in collega’s.

lees meer

Hoe stimuleer jij creativiteit?

Vergeleken met een jaar geleden is twee derde van de klanten meer geneigd om naar hun PR-bureau te stappen voor ‘big creative ideas’. Maar hoe ga je van een ‘gewoon’ idee naar een ‘goed’ en zeer creatief idee? Tessa geeft een aantal tips om creativiteit in de PR te stimuleren.

lees meer