Een terugblik op 2019: de belangrijkste ontwikkelingen

Zowel in PR als in tech In 2019 hebben verschillende buzz words de revue gepasseerd: artificial intelligence, machine learning, cloud, quantum computing, cybersecurity en ransomware, Internet of Things, voice, hyperpersonalized customer experience, duurzaamheid en energietransitie, blockchain, vrouwenquotum en niet te vergeten de Brexit en 5G. Verschillende technologieën en trends waarvan de basis al eerder werd

lees meer

De Abodagen van Hardware.info & Tweakers: waar je de techcommunity écht leert kennen

Op 13 en 14 juli vonden de Hardware.info en Tweakers-Abodagen plaats. Tijdens deze dagen worden trouwe abonnees – lees: de meest fanatieke fans – van beide platformen in de watten gelegd. Voor degenen die het nog niet weten: beide titels kennen een actieve community die absoluut onmisbaar is, bijvoorbeeld op het forum of voor de userreviews. AVM was beide dagen aanwezig als partner en gaf presentaties aan bijna 300(!) man. Progress Communications ondersteunde hen daarbij op het gebied van PR. 

lees meer

Drie voorwaarden voor een succesvolle influencersamenwerking

Er is nauwelijks nog een pr-strategie te bedenken waar influencers geen onderdeel van uitmaken. Het is in ons werk dan ook vaste prik geworden om influencers te zoeken die passen bij de pr-campagnes van onze klanten, of om voor hen influencercampagnes te ontwikkelen. Mijn collega Charise schreef eerder al een blog over waarom zij zo succesvol zijn voor je strategie. Zo levert een samenwerking meetbare resultaten op en zorgt het voor waardevolle, indirecte engagement met je doelgroep. Maar waar moet een influencersamenwerking aan voldoen om zo succesvol mogelijk te zijn? In dit blog deel ik drie voorwaarden.

lees meer

Hoe data jouw verhaal kan vertellen

Door data te verzamelen en te analyseren, krijgen we steeds beter inzicht in verschillende doelgroepen en wat hen zoal bezighoudt. Waar zijn ze in geïnteresseerd? Naar wat voor informatie zoeken ze? Hoe gedragen ze zich? Met dit soort informatie zijn we steeds beter in staat om relevante content op het juiste moment aan de juiste doelgroep aan te bieden.

lees meer

De krant openslaan

Ik start mijn dag het meest ontspannen met het openslaan van een dagblad en een kop dampende koffie. Dat is het begin van mijn werkdag. Ik krijg wel vaak vreemde reacties wanneer ik vertel dat ik onder werktijd de krant lees. Maar wist je dat wetenschappelijk onderzoek onderbouwt dat lezen ontstressend werkt?  Toch lezen Nederlanders

lees meer