Training crisiscommunicatie

Omgaan met de media tijdens een crisis is een vak apart. Op een onverwacht moment wordt van u en uw organisatie communicatief zeer veel verwacht. De pers en social-mediagebruikers willen antwoorden, die u vaak (nog) niet hebt. Bijvoorbeeld over het aantal slachtoffers, de exacte omvang van de crisis of de persoonlijke gegevens die mogelijk zijn vrijgekomen. Hoe gaat u hiermee om als woordvoerder van uw organisatie?

Wat doet u tijdens de training crisiscommunicatie?

Onze crisiscommunicatietraining bereidt u voor op elk denkbaar mediaoptreden in een crisissituatie. Scenario’s uit uw beroepspraktijk staan hierbij centraal. U oefent onder meer in het formuleren van krachtige, overtuigende kernboodschappen en u wordt stevig aan de tand gevoeld over kwesties waarin sprake is van een crisis. Tijdens de training wordt u meermaals gefilmd en geïnterviewd, waarna wij u uitgebreide feedback geven.

Tijdsduur

De training crisiscommunicatie duurt één werkdag.

Het resultaat

Na deze intensieve training hebt u meer controle over uw boodschappen en hoe u die uitdraagt.

En daarna?

Na de training crisiscommunicatie is het mogelijk nog eens met ons te sparren en feedback te ontvangen. Ook kunt u ons altijd bellen voor passend communicatieadvies bij een (dreigende) crisis.

Meer weten?

De LVT Group, waar Progress Communications onderdeel van is, verzorgt trainingen voor middenmanagement, hoger management en directie, variërend per bedrijf en per situatie. Neem contact met ons op voor meer informatie over de training crisiscommunicatie.

Lees meer over dit onderwerp in ons dossier crisiscommunicatie