iRobot

iRobot maakt sinds 1990 huishoudrobots die zorgen voor een revolutie in de manier waarop mensen schoonmaken – zowel binnen- als buitenshuis. De bekendste producten zijn de robotstofzuiger Roomba en de dweilrobots Scooba en Braava. iRobot is pionier in de robotindustrie en heeft als doel om innovatie te stimuleren en het leven van de mens te vereenvoudigen. Om dit onder de aandacht van zijn doelgroep te brengen, schakelde Robopolis – de distributeur van iRobot – Progress Communications in.

Doelen

Media-aandacht en brand awareness waren voor iRobot het belangrijkst. iRobot wil zijn positionering als pionier in de roboticamarkt overbrengen op de consument.

Strategie

Al een aantal jaren zorgt Progress Communications ervoor dat iRobot met de Roomba robotstofzuigers in het nieuws komt. We integreerden elkaar versterkende PR-tools. Zo zetten we reviews op, organiseren we persinterviews en begeleiden we perstours waarbij we media een bezoeken met producten van iRobot. Daarnaast ontwikkelen we influencer programma’s zodat ook via social media doordringt dat ‘je moeiteloos iedere dag een schone kamer’ kunt hebben.

Doorlopend staan we in contact met media en bloggers om iRobot te koppelen aan relevante redactionele dossiers. We richten ons op zowel tech-, consumenten- en lifestylemedia als op algemene media en influencers. Per medium leggen we de focus op andere kwaliteiten van de producten: van specificaties tot de tijdsbesparing die ze opleveren.

Resultaten

Zowel iRobot als merk als de Roomba-robotstofzuiger brachten we onder de aandacht bij een ruime mix aan relevante Nederlandse, Vlaamse en Franstalige media. Zo stond er een review in het Nieuwsblad, met doorplaatsingen in Gazet Van Antwerpen en Het Belang Van Limburg. Ook hebben we herhaaldelijk goede recensies gerealiseerd in De Volkskrant en De Telegraaf en stond iRobot in het veelgelezen Clickx Magazine, op de populaire Franstalige nieuwssite RTL Info en op techblog iRevolution.

Als klap op de vuurpijl verscheen iRobot met een volledige pagina in de meest gelezen Vlaamse krant Het Laatste Nieuws (in de rubriek De Consument) en onderwierp zelfs presentatrice, influencer en Bekende Vlaming Erika Van Tielen de robot aan een test.