Mediatraining

Journalisten zijn op zoek naar nieuws en goede verhalen. U hebt een verhaal te vertellen. Maar hoe vindt u elkaar? En als dat eenmaal zover is, hoe brengt u de boodschap dan helder over? Dat leert u in onze mediatraining.

Wat doet u tijdens de mediatraining?

Onze mediatraining bereidt u voor op alle mogelijke perscontacten. Van een telefonisch gesprek tot en met een interview in een actualiteitenprogramma of rubriek op radio of tv. Tijdens onze mediatraining leert u alles over de agenda van de journalist en hoe u daarmee kunt omgaan en uw bedrijf.

Hoe u samen tot het beste resultaat komt, hoe te reageren, welke boodschap over te brengen en op welke manier u uw bedrijf het best presenteert. Maar ook de non-verbale krachten komen aan bod: is uw houding in lijn met wat u zegt, spreekt u vanuit een open of gesloten houding, en hoe groot is uw ‘space bubble’ eigenlijk?

Dit alles gebeurt via een praktische sessie en in een veilige omgeving. Daarna kunt u met alle noodzakelijke handvatten verder. Uw team begeleidt u vervolgens per interview om de geleerde vaardigheden ook in de praktijk in te zetten. Na deze intensieve training hebt u meer controle over hoe u omgaat met de pers.

En daarna?

Na de mediatraining is het mogelijk nog eens met ons te sparren en feedback te ontvangen. Ook kunt u ons altijd bellen voor passend communicatieadvies.

Meer weten?

De LVT Group, waar Progress Communications onderdeel van is, heeft al meer dan vijfhonderd mediatrainingen verzorgd voor staf en directie, variërend per bedrijf en per situatie. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mediatraining.