Interviews opzetten en begeleiden

Werken bij een pr-bureau betekent veel meer dan het uitsturen van persberichten en het wegzetten van testproducten bij journalisten. Zo helpen we onze klanten bijvoorbeeld bij interviews die ze met journalisten hebben. We zetten ze op en begeleiden ze.

Dit alles begint bij het regelen van het interview zelf. Dankzij onze goede perscontacten weten we voor welke journalist het interessant is om met welke klant kennis te maken of bijvoorbeeld bij te praten over een nieuw product. Is het interview eenmaal vastgelegd, dan is het vervolgens van belang om de klant goed voor te bereiden. Om welke journalist gaat het en wat is zijn of haar expertise? Zijn er stokpaardjes of vaste elementen die altijd terugkomen bij interviews? Want dan bereiden we daar de klant goed op voor. Heeft hij of zij recent nog over het bedrijf geschreven en in welke context? We onderzoeken alles nog eens uitvoerig en maken een profiel van de journalist en zijn activiteiten, van het medium waarvoor hij of zij schrijft en het type lezer waarvoor het uiteindelijke artikel bedoeld is.

Meer dan voorbereiden

Het blijft niet alleen bij een goede voorbereiding. Ook tijdens het interview helpen we onze klant, door aan te schuiven wanneer het gesprek zelf plaatsheeft. Op deze manier heeft de klant altijd iemand met (media-)ervaring naast zich zitten om op terug te vallen en zorgen we ervoor dat de juiste onderwerpen ter sprake komen. Zijn er bijvoorbeeld belangrijke zaken die zowel door de journalist als de klant niet zijn genoemd en die wel onder de aandacht moeten worden gebracht? Dreigen er dingen ter sprake te komen die geheim moeten blijven of waarover de klant liever niets kwijt wil? In dat soort gevallen zijn wij aanwezig om het interview in goede banen te leiden. Ten slotte houden we ook na afloop contact met de journalist om hem of haar van extra informatie of afbeeldingen te voorzien. en om voor publicatie te controleren of de feiten in het uitgewerkte interview kloppen. De kans bestaat natuurlijk dat de journalist sommige zaken niet goed heeft opgeschreven of de klant deze niet duidelijk genoeg heeft uitgelegd. In dat geval is het handig dat er een extra paar oren bij het interview heeft gezeten.

Door deze manier van werken helpen we niet alleen onze klanten. Het proces zorgt er ook voor dat hij of zij goed voorbereid aan een interview begint en de journalist de juiste en relevante informatie krijgt om een goed artikel mee te schrijven. En het opzetten en begeleiden van interviews is een van de dingen die een baan als pr-medewerker bijzonder afwisselend en interessant maken.

Erik