Kritisch wikken en wegen

Bij Progress Communications geloven we in kennisdeling, vooral als het gaat om de nieuwe ontwikkelingen binnen het medialandschap. In de afgelopen zes maanden heb ik mijn collega’s social media workshops gegeven om ze bewust te maken van de cross -en multimediale mogelijkheden voor het PR-vak dankzij platformen als Twitter, Facebook, Linkedin, Pinterest.

Social media dwingen je om vanuit de gebruiker naar het product of het merk te kijken en te denken waarbij je vaak genoeg tot vernieuwende perspectieven komt. Deze platformen symboliseren echter absoluut geen succesformule die automatisch positieve resultaten garandeert. Hierdoor liet ik  mijn collega’s ook kritisch kijken naar elk platform zodat zij zelf ook leerden bepalen welke platformen bruikbaar waren voor hun klanten.

Op het gebied van de PR is sociale media een steeds belangrijker middel die zijn plek opeist binnen communicatie -en marketingstrategieën. Het blijft echter een kwestie van maatwerk waarbij telkens kritisch wordt gekeken naar de talrijke mogelijkheden die het (sociale) medialandschap te bieden heeft. Dankzij deze kennisdeling  blijven wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen om daar, indien nodig, op in te spelen.

Trevor