SteamOne

SteamOne biedt een breed scala aan stomers voor professionals en consumenten. Professionals wisten het merk al te vinden – veel bekende kledingmerken en winkelketens als Chanel, Lacoste, H&M en Zara werken al met de producten van SteamOne. Voor consumenten is het thuis stomen van kleding echter wel nieuw. Progress Communications werd daarom gevraagd om dit bij de doelgroep te introduceren.

Belangrijk was dat consumenten in contact komen met het merk SteamOne en weten wat zij eraan hebben. Het moest bekend worden dat zij met de H10S van SteamOne binnen één minuut de meest delicate stoffen kreukvrij maken.

Strategie

We besloten ons te richten op de storytelling achter de H10S. We legden de nadruk op het gemak van het stoomapparaat en op SteamOne als premium merk. Als referenties in onze verhalen gebruikten we de kledingmerken en winkelketens.

We verspreidden een introductiebericht en nodigden verschillende media uit om het product live te komen zien op de BrandBazaar. We stuurden het bericht breed uit naar bloggers, consumenten-, lifestyle-, retail- en modemedia. Daarnaast stuurden we een december-alert, waarin we de nadruk legden op het opfrissen van je meubels en gordijnen na het gourmetten of bakken van oliebollen. Ten slotte zetten we reviews uit. Hiervoor maakten we samen met de klant een reviewguide, waarin we de USP’s toelichtten en vermeldden dat de stomer ook te gebruiken is om meubels en gordijnen op te frissen.

Resultaten

Onze inzet werd rijkelijk beloond: Zo plaatste een aantal modebloggers reviews. Daarnaast plaatste De Telegraaf een artikel over het ontkreuken van kleding en het doden van bacteriën door de stoom. Een andere belangrijke publicatie die zorgde voor veel naamsbekendheid onder consumenten was die in ELLE Magazine.